NL EN

Patiënt Login

Bilaterale operatie

Binnen de Hip-unit bieden we bilaterale operaties aan

Het aanbieden van bilaterale operaties is binnen de HIP-unit een zeer bewuste keuze. Het feit dat indien nodig beide heupen tegelijk geopereerd kunnen worden is zeer innovatief. De patiënt hoeft maar éénmaal een revalidatie te ondergaan.

Een bilaterale operatie biedt de patiënt de mogelijkheid slechts éénmaal een heupoperatie te moeten ondergaan en dus ook sneller weer aan het werk te kunnen of zijn dagelijkse activiteiten weer op te nemen. De kwaliteit van de zorg verbetert want patiënten hoeven dan maar éénmaal een revalidatie te ondergaan.

De spiersparende DAA-techniek laat dit perfect toe. Het bloedverlies is beperkt en er kan heel gemakkelijk van de ene kant van de tafel naar de andere gegaan worden om daar de tweede heupprothese te plaatsen. De hospitalisatie is niet langer dan bij een unilaterale ingreep en de revalidatie verloopt zelfs vlotter aangezien beide heupen opnieuw normaal kunnen functioneren.

Aanvankelijk schrikt het de patiënten soms af om een bilaterale operatie te ondergaan maar achteraf zijn ze zeer gelukkig dat ze maar één keer door de zure appel heen hebben moeten bijten.