NL EN

Patiënt Login

Blokkerende heup

Een blokkerende heup vermindert de levenskwaliteit

Artrose van de heup kan een blokkerende heup of een heup waarmee u sterk in uw bewegingsvrijheid wordt belemmerd ten gevolge hebben. Dit zet een rem op uw welbevinden. In vele gevallen gaat deze bewegingsbelemmering gepaard met de nodige pijn.

Hierdoor bent u bent niet meer in staat om activiteiten uit te voeren die u altijd als vanzelfsprekend ervaarde. Een wandeling met het gezin, een fietstocht met vrienden, etc. U hebt meermaals om deze reden de laatste tijd verstek moeten geven. Ook werken wordt steeds moeilijker.

Als de situatie niet verbetert en indien medicatie of het gebruik van een wandelstok niet meer volstaan, u bepaalde activiteiten moet laten en toch nog pijn ervaart, is een heupprothese aangewezen.

Gelukkig is er binnen de orthopedie op dit vlak de laatste jaren grote vooruitgang geboekt. Dankzij de nieuwe technieken en met name het spiersparende aspect, zal u uw dagelijkse activiteiten weer kunnen opnemen, in de meeste gevallen zonder klachten. Een goede aanpak van uw heupklachten zorgt ervoor dat u snel uw normale leven weer kan oppikken.

Contacteer ons