NL EN

Patiënt Login

Dokter Corten

Dokter Corten is een orthopedisch chirurg gespecialiseerd in de heup- en bekken chirurgie

Prof. Dr. Kristoff Corten is een orthopedisch chirurg die na zijn opleiding in tal van gerenommeerde internationale centra zich heeft gespecialiseerd in de heup en bekken chirurgie (zie CV). Hij heeft een jaar lang een speciale opleiding gevolgd in de heupprothese-chirurgie aan de Western University of London Ontario, Canada. Vervolgens heeft hij zich verder gespecialiseerd in de spiersparende chirurgie in Zurich, Zwitserland bij Prof. Ganz en Dr. Leunig en aan de Mayo Clinic, Rochester, Minnesota.

In het kader van zijn doctoraatsstudie heeft hij de spiersparende operatietechniek voor heupprothese-chirurgie, de Direct Anterior Approach, verder op punt gesteld. Deze techniek brengt vele voordelen met zich mee zoals een zeer lage kans op complicaties, een klein litteken en een kortere revalidatie.

Op korte tijd heeft Dr. Corten een internationale reputatie uitgebouwd waardoor hij een veelgevraagd spreker is op symposia en conferenties over heel de wereld. Hij ontvangt bijna wekelijks chirurgen van over de ganse wereld om deze spiersparende techniek aan te leren. In België onganiseert hij regelmatig infosessies voor artsen om hen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Tevens werkt Prof. Corten binnen Universiteit Hasselt samen met de groep revalidatie wetenschappen olv Prof. Annick Timmermans in het kader van klinisch, biomechanisch en revalidatie onderzoek. Hij is de voorzitter van de Orthopaedic Research Foundation Genk en leidt aldaar het klinisch onderzoekslabo. Tenslotte onderzoekt hij samen met de collega's van de dienst Anesthesie van het ZOL om de post-operatieve pijnschema's van de patiënten te optimaliseren.

Contacteer ons