NL EN

Patiënt Login

Operatietechniek

Binnen de Hip Unit kunnen alle aan de heup gerelateerde problemen aangepakt worden

Dr. Corten en zijn medisch team hebben de voorbije jaren een enorme kennis en expertise opgedaan in het behandelen van heupproblemen. Het zwaartepunt van al de behandelingen in de Heuppraktijk ligt op het spiersparende aspect waarbij in principe elke behandeling spiersparend is.

De spiersparende techniek voor totale heupprothesen, nl. de direct anterior approach of de direct anterieure benaderinsgwijze, die Prof. Dr. Corten verder heeft geperfectioneerd, heeft ervoor gezorgd dat vele pathologieën onder hetzelfde dak behandeld kunnen worden.

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende ingrepen die binnen de Hip Unit kunnen uitgevoerd worden:


Het Ziekenhuisnetwerk Noordoost-Limburg (ZNL) waartoe het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) en het Mariaziekenhuis van Overpelt behoren, hebben als eerste in Vlaanderen een hoogwaardige operatierobot voor het plaatsen van knie- en heupprotheses in gebruik genomen. De Mako-robot zal de chirurg bijstaan tijdens het plaatsen de prothese en fysiek bijsturen als dat nodig moest zijn. De manuele vaardigheden en de ervaring van de chirurg gecombineerd met de robot zorgen ervoor dat de patiënt de beste prothese-configuratie krijgt ingeplant. De patiënt zal, met een aanzienlijk kleinere kans op complicaties, sneller naar huis kunnen, in principe dezelfde dag nog.

Wenst u op de hoogte te blijven van de oplossingen die binnen de Hip Unit van het ZOL en de Heuppraktijk worden aangeboden, dan kan u zich registreren als professionele gebruiker.