NL EN

Patiënt Login

Totale heupprothese

Wanneer een totale heupprothese?

Wanneer wordt er gekozen voor een totale heupprothese?

Er moet duidelijke schade van het kraakbeen zichtbaar zijn. Dit is meestal duidelijk op de röntgenfoto. Daarnaast moet de patiënt door de pijn en de bewegingsbeperking belemmerd worden in zijn dagelijks leven. Door het heupgewricht te vervangen door een prothese zal de pijn verdwijnen en kan de bewegingsbeperking opgeheven worden.

De heupprothese bestaat uit 2 delen;


Er zijn twee verschillende fixatie-methoden voor heupprothesen:

Regelmatig wordt ervoor gekozen om beide heupen tegelijk te vervangen, de zogenaamde bilaterale operatie. De ziekenhuisopname duurt ongeveer even lang als wanneer er slechts één prothese geplaatst wordt. De totale revalidatietijd bij een bilaterale operatie is meestal vlotter en minder lang dan wanneer de prothesen zouden worden geplaatst tijdens twee afzonderlijke operaties.

Dokter Corten is een internationaal gerenommeerd chirurg die veel ervaring heeft met het plaatsen van heupprothesen. De spiersparende techniek die hij verder heeft doorontwikkeld zorgt voor een significant kortere revalidatie met minder kans op complicaties. Prof. Dr. Corten maakt vanzelfsprekend gebruik van het beste prothese-systeem dat vandaag beschikbaar is. Het plaatsen van een heupprothese zal de levenskwaliteit drastisch doen toenemen.