NL EN

Patiënt Login

Uzelf voorbereiden

Als u zowel mentaal als fysisch goed voorbereid bent op de operatie, neemt de kans op problemen af

Denk positief!
Een optimistische houding heeft ontegensprekelijk een positieve invloed op het slagen van de heupoperatie en de revalidatieperiode daarna.

Voeding
Voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer helpen uw lichaam te recuperen na een operatie zoals: rood vlees, lever, bonen, noten en gedroogde vruchten.

Voorkom overgewicht
Afvallen is een van de beste manieren om de resultaten van de operatie te optimaliseren. Voordat u begint met een dieet, raadpleeg wel eerst uw huisarts.

Stop met roken
Stoppen met roken vermindert de kans op complicaties tijdens en na uw operatie. De ingroei van een prothese en de botheling worden bevorderd na een heup operatie indien u niet rookt.

Infecties
Zorg dat alle infecties vóór de operatie genezen zijn. Infecties of blijvende wonden, zouden zich tijdens de operatie door uw lichaam kunnen verspreiden en uw nieuwe heupprothese besmetten.
Het gaat dan bijvoorbeeld om volgende infecties: tandabcessen, ontstoken tandvlees, blaasinfecties, ontstoken beenzweren, verkoudheid en griep. Breng in het geval van een vermoedelijke infectie uw chirurg zo snel mogelijk op de hoogte. Aanwezigheid van een infectie zou kunnen betekenen dat uw operatie naar een later tijdstip verschoven moet worden. Voorkomen van een prothese infectie is beter dan voorkomen!

Geneesmiddelen
Mocht u vragen hebben over het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, raadpleeg dan uw huisarts of informeer bij het ziekenhuispersoneel.

Huid
Het is belangrijk dat uw huid geen defecten vertoont (zoals geïnfecteerde likdoorns, eeltknobbels, insectenbeten, wondjes, krabwonden van dieren), en vrij van infectie is voordat u geopereerd wordt. Dit is vooral belangrijk als u huidproblemen heeft zoals eczeem of psoriasis. Als zich aandoeningen ontwikkelen zoals een zweer op uw been of huiduitslag, dient u uw huisarts te raadplegen.

Bestaande aandoeningen
Om te voorkomen dat uw operatie wordt uitgesteld is het belangrijk dat bestaande aandoeningen, zoals diabetes, in de gaten worden gehouden, en dat eventuele problemen zo snel mogelijk worden behandeld.
Een van de meest voorkomende problemen die om behandeling vragen voor de operatie is hoge bloeddruk (hypertensie). Als u weet dat u last heeft van een hoge bloeddruk, kan het nuttig zijn om uw bloeddruk in de periode vóór uw operatie regelmatig te laten controleren door uw huisarts.

Contacteer ons