EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
WERELDWIJD AL MEER DAN 20 JAAR DE STANDAARD

DE CORAIL-PINNACLE HEUPPROTHESE

De Corail-Pinnacle heupprotheseDe heupprothese bestaat uit 4 grote componenten. Een titanium steel (Corail) en titanium kom (Pinnacle) worden respectievelijk in het bovenbeen en bekken bot aangebracht. Beide componenten worden reeds tientallen jaren gemaakt en verdeeld door de firma DepuySynthes, dochteronderneming van Johnson & Johnson.

Deze componenten groeien vast in het bot en zijn over een periode van 8-12 weken grotendeels geïncorporeerd in het lichaam. Indien de componenten na een jaar een perfect ingroei in het bot vertonen, weten we dat de prothese bij 95% van de patiënten na een periode van 15 tot 20 jaar nog perfect functioneert.

Op de steel wordt een keramische bol aangebracht die articuleert met een polyethyleen of een keramische liner (i.e. dit is een kommetje die aangebracht wordt in de Titanium kom). Slijtage van een prothese gaat voornamelijk plaatsvinden ter hoogte van deze liner. Factoren zoals leeftijd en gewicht hebben hier vanzelfsprekend een invloed op.

Prof. Dr. Corten heeft deze prothese geselecteerd voor zijn patiënten op basis van literatuurgegevens en gegevens van de nationale implantaatregisters. Na 10-20 jaar follow-up komt deze prothese eruit als één van de protheses met de beste resultaten. Prof. Dr. Corten heeft ondertussen duizenden van deze Corail Pinnacle implantaten geplaatst.

P

OPERATIE

De Efficient Direct Anterior (EDA) heupoperatie

De door Prof. Dr. Corten ontwikkelde operatie leidt tot minder complicaties en een kortere revalidatie. 80% van onze patiënten spreken na 6 tot 9 maanden van een ‘forgotten hip’.

P

SPORTS UNIT

De Heuppraktijk heeft een unieke kinesitherapeutische begeleiding op uw maat

De Hip Coach bekijkt met de patiënt of een gepersonaliseerd oefenprogramma uw heupprobleem zonder een ingreep kan oplossen. De Hip Coach begeleidt u en uw behandelend kinesitherapeut tijdens uw gepersonaliseerd revalidatietraject. Zo bereiken we het maximale resultaat voor uw heupprobleem.

P

ESYSUIT

De EsySuit vermindert de kans op infecties aanzienlijk

De EsySuit, ontwikkeld door Prof. Dr. Corten, is een vernuftig steriel pak dat in één vlotte beweging aangedaan wordt. Hierdoor loopt de patiënt minder risico op contaminatie in de operatieplaats in tegenstelling tot de normale afdekkingsprocedure.

P

EEN LEVEN ZONDER PIJN

Uw levenskwaliteit staat centraal in ons streven

Prof. Dr. Corten en zijn team hebben de voorbije jaren een enorme kennis en expertise opgedaan in het behandelen van heupproblemen. De Heuppraktijk biedt een volledig scala aan oplossingen aan om de patiënt zijn levenskwaliteit terug te bezorgen.

Nederlands
Scroll naar top