EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
EEN SPIERSPARENDE BEHANDELING VOOR ONZE JONGE PATIËNTEN MET HEUPPROBLEMEN

DR. CIGDEM SARAC

Dr. Cigdem Sarac is een orthopedisch chirurg die samen met Professor Corten en Stijn Roose het medische team vormt van de Heuppraktijk. Zij heeft haar opleiding tot orthopedisch chirurg gevolgd in de regio Leiden, Den Haag in Nederland. Zij is gedurende haar gehele opleiding getraind in de voorste benadering voor prothese chirurgie. Aansluitend aan haar opleiding, heeft zij gedurende 2 jaar een intensieve opleiding gehad van Professor Corten. Dr. Sarac heeft zich hierbij ook verder toegelegd op de spiersparende behandeling van jonge patiënten met heupproblemen.

Dr. Sarac heeft tevens veel ervaring in wetenschappelijk onderzoek. Zij werkt de laatste fase van haar doctoraatsonderzoek af en zal zich verder blijven toeleggen op wetenschappelijk onderbouwde behandelingen van onze patiënten in de Heuppraktijk. Eén van de hoofdonderwerpen van haar onderzoek, bestaat in de wetenschappelijke opvolging van patiënten die binnen de 24 uur het ziekenhuis verlaten na een EDA heupprothese.

Samen met Stijn Roose vormt zij de Young Adult Hip Unit waarbij het team zoekt naar gepersonaliseerde en op maat gemaakte oefenprogramma’s. Patiënten worden door het team zeer nabij gevolgd en begeleid. Tevens is een directe communicatie met de behandelde kinestherapeut mogelijk. Dr Cigdem Sarac begeleidt de patiënten gedurende het gehele behandeltraject waarbij zij graag veel tijd en aandacht neemt voor het verhaal, de ervaringen en de klachten van de patiënt.

Dr Sarac focust zich tevens op de diagnosestelling en opvolging van onze Nederlandse en internationale patiënten die in het Park Medisch Centrum in Rotterdam worden behandeld.

De heuppraktijk bestaat uit een gepassioneerd en toegewijd team dat betrokken is bij uw behandeling waardoor uitstekende voorbereiding en nabehandeling op maat worden gemaakt, specifiek voor u. Wij vinden het erg belangrijk dat u als patiënt goed betrokken wordt bij uw gehele behandeling en tevreden bent.

P

YAHU

De Young Adult Hip Unit helpt jongvolwassenen met een heupprobleem verder

De Young Adult Hip Unit wil Jongvolwassenen met heupproblemen zoals heupdysplasie zo snel mogelijk terug laten deelnemen aan het normale dagelijkse leven. Onder begeleiding van de Hip Coach is zelfs sporthervatting een bereikbare optie.

P

OPERATIE

De Efficient Direct Anterior (EDA) heupoperatie

De door Prof. Dr. Corten ontwikkelde operatie leidt tot minder complicaties en een kortere revalidatie. 80% van onze patiënten spreken na 6 tot 9 maanden van een ‘forgotten hip’.

P

TEAM

Een team van medische professionals die staan voor een totaalaanpak

De Heuppraktijk heeft een team van specialisten die met hun complementaire kennis en ervaring de beste oplossing zoeken voor uw heupprobleem.

P

ESYSUIT

De EsySuit vermindert de kans op infecties aanzienlijk

De EsySuit, ontwikkeld door Prof. Dr. Corten, is een vernuftig steriel pak dat in één vlotte beweging aangedaan wordt. Hierdoor loopt de patiënt minder risico op contaminatie in de operatieplaats in tegenstelling tot de normale afdekkingsprocedure.

Nederlands
Scroll naar top