EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
DOORGEDREVEN STANDAARDISATIE VERMINDERT DE KANS OP FOUTEN TIJDENS DE OPERATIE

EFFICIENT SURGERY (ESY)

Na de optimalisatie van een aantal chirurgische aspecten van de spiersparende direct anterieure benaderingswijze, voelde Professor Corten sterk aan dat er nog ruimte voor verbetering mogelijk was in het OK-proces.

Deze verbetering zag hij vooral in de werking van het OK-team. Het terugdringen van onvoorziene omstandigheden tijdens het operatieproces vormt de kern van het nieuwe concept. De standaardisatie van elke stap van de procedure en het gebruik van de speciaal ontwikkelde instrumenten als de Gripper en de EsySuit, vermindert het risico op complicaties en spierschade.

De meest doorgedreven uitwerking van het ESY-concept vinden we terug in de Efficient Direct Anterior (EDA) heupprothese operatie.

Het ESY-concept is goed op weg om wereldwijd een maatstaf te worden voor heupoperaties. Elk jaar nodigen tal van internationale congressen Prof. Dr. Corten uit om het innovatieve ESY-concept te komen toelichten.

P

ESYSUIT

De EsySuit vermindert de kans op infecties aanzienlijk

De EsySuit, ontwikkeld door Prof. Dr. Corten, is een vernuftig steriel pak dat in één vlotte beweging aangedaan wordt. Hierdoor loopt de patiënt minder risico op contaminatie in de operatieplaats in tegenstelling tot de normale afdekkingsprocedure.

P

OPERATIE

De Efficient Direct Anterior (EDA) heupoperatie

De door Prof. Dr. Corten ontwikkelde operatie leidt tot minder complicaties en een kortere revalidatie. 80% van onze patiënten spreken na 6 tot 9 maanden van een ‘forgotten hip’.

P

HEUPPROTHESE

De Corail-Pinnacle prothese heeft de beste resultaten na 10 tot 20 jaar follow-up

Naast de gebruikte spiersparende techniek speelt de kwaliteit van de prothese een belangrijke factor in het succes van de operatie. Prof. Dr. Corten maakt vanzelfsprekend gebruik van het beste prothese-systeem dat vandaag beschikbaar is.

P

GRIPPER

De weefselschade is minimaal tijdens de EDA-operatie

Deze uitvinding van Prof. Dr. Corten geeft de chirurg een perfect zicht op de operatiezone, minder stress tijdens de operatie en geen weefselschade voor de patiënt. De kans op complicaties vermindert hierdoor aanzienlijk.

NL
Scroll naar boven