EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
EEN MULTI-DISCIPLINAIRE AANPAK VOOR EEN GEPERSONALISEERD BEHANDELTRAJECT

HEUP ANALYSE CENTRUM

Vele heupproblemen vragen een multi-disciplinaire aanpak. In het Heup Analyse Centrum (HAC) wordt uw heupprobleem overlegd en geanalyseerd door ons Young Adult Hip Team. Op deze manier stelt ons team in samenspraak met u een gepersonaliseerd behandeltraject op. 

In een eerste stap bespreekt het volledige team uw heupprobleem grondig. Vervolgens zal de Hip Coach een uitgebreide analyse uitvoeren met duidelijke eindpunten. Het is de bedoeling dat u en uw kinesist doelstellingen trachten te halen die in uw persoonlijke traject zijn vastgelegd. 
 
Tijdens de klinische analyse wordt er gekeken welke progressiemogelijkheden er zijn met oefentherapie. Op basis van deze analyse stellen we een gepersonaliseerd behandelschema op.
 
Het behandelschema is dus op uw maat gemaakt en wordt volledig met u overlopen. We leggen alles gedetailleerd uit in een opvolg-raadpleging. Uw persoonlijke schema integreren we in onze HipCloud applicatie zodat u aan de slag kan met uw eigen kinesist. Deze innovatieve applicatie monitort en begeleidt u online. Uw kinesist kan zich ook verbinden met u via deze tool. Zo vormen wij samen met uw eigen kinesitherapeut een multidisciplinair team, waarin u centraal staat.
 
Door dit gepersonaliseerd oefenschema trachten we alle kansen te benutten om op een niet-operatieve manier uw heupprobleem te behandelen. Indien een operatie toch nodig blijkt, zal de HipCloud-applicatie u en uw kinesist vanaf de revalidatie tot en met eventuele sporthervatting begeleiden.
 
We kunnen zo zelfs starten met uw revalidatie nog voor uw ingreep is uitgevoerd. Dit noemen we ‘Prehab’.

P

HIP COACH

Een gepersonaliseerde kinesitherapeutische aanpak van uw behandeltraject

Met de Hip coach heeft de Heuppraktijk de mogelijkheid uw pijn terug te dringen met een behandeling zonder ingreep, maar ook om u te begeleiden bij de voorbereiding van uw operatie en tijdens uw revalidatie tot en met uw eventuele sporthervatting.

P

EEN LEVEN ZONDER PIJN

Uw levenskwaliteit staat centraal in ons streven

Prof. Dr. Corten en zijn team hebben de voorbije jaren een enorme kennis en expertise opgedaan in het behandelen van heupproblemen. De Heuppraktijk biedt een volledig scala aan oplossingen aan om de patiënt zijn levenskwaliteit terug te bezorgen.

P

YAHU

De Young Adult Hip Unit helpt jongvolwassenen met een heupprobleem verder

De Young Adult Hip Unit wil Jongvolwassenen met heupproblemen zoals heupdysplasie zo snel mogelijk terug laten deelnemen aan het normale dagelijkse leven. Onder begeleiding van de Hip Coach is zelfs sporthervatting een bereikbare optie.

P

PREHAB OEFENSCHEMA

We starten reeds voor de eventuele operatie met uw revalidatie

Samen met onze Hip Coach stippelen we een traject uit dat reeds voor uw ingreep start. Dit traject is op uw maat gemaakt, volgens uw doelstellingen.

NL
Scroll naar boven