EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
GEPERSONALISEERDE BEGELEIDING VAN DE EERSTE CONSULTATIE TOT ZELFS SPORTHERVATTING

DE HIP COACH

Als arts gespecialiseerd in de heupchirurgie heeft Professor Corten door de jaren heen vastgesteld dat vele patiënten op zoek zijn naar een meer gepersonaliseerde aanpak van hun behandeltraject. Deze methode start bij de diagnose en loopt door tot de revalidatie en zelfs de hervatting van de sportactiviteiten. Een dergelijke aanpak is niet vanzelfsprekend omdat het een specifieke expertise vergt.

Stijn Roose behaalde een masterdiploma in de sportfysiotherapie aan de KU Leuven en is gespecialiseerd in de revalidatie en sporthervattings-trajecten na heupoperaties. Stijn adviseert Professor Corten en de patiënten in de Heuppraktijk omtrent hun gepersonaliseerde traject dat ze dan samen met hun eigen kinesitherapeut kunnen uitwerken. Stijn stelt een fysiotherapeutisch bilan en behandelplan op en coacht de patiënt en het team gedurende het volledige proces van pre-operatieve oefeningen tot sporthervatting.

Patiënten die graag terug aan het sporten gaan, maar niet goed weten hoe ze dit moeten aanpakken, kunnen bij de Hip Coach terecht voor advies. Het is immers zo dat sporten toegelaten is na heupoperaties, ook na de EDA-heupprothese. Het sporten moet wel op een medisch verantwoorde manier hervat worden.

De Hip Coach staat klaar om patiënten met een EDA-heupprothese te begeleiden in hun streven om opnieuw te gaan sporten. Misschien leidt de aanpak van de Heuppraktijk er zelfs toe dat u zin krijgt om een nieuwe sport aan te leren.

P

SPORTACTIVITEITEN

Sporthervatting is een belangrijke peiler binnen de aanpak van de Heuppraktijk

Om uw sportactiviteit veilig te hervatten en om uw resultaten te optimaliseren, biedt het team van de Heuppraktijk u een programma aan dat is aangepast aan de doelen die u samen met hen heeft bepaald.

P

PREHAB OEFENSCHEMA

We starten reeds voor de eventuele operatie met uw revalidatie

Samen met onze Hip Coach stippelen we een traject uit dat reeds voor uw ingreep start. Dit traject is op uw maat gemaakt, volgens uw doelstellingen.

P

HIPCLOUD

Digitale begeleiding, zonder of met operatie, doorheen het volledige behandeltraject

Met HipCloud start uw herstelproces al vanaf de eerste consultatie. De applicatie biedt gepersonaliseerde begeleiding op basis van de werkpunten van de patiënt. Bij een operatie kan door de online opvolging uw verblijf in het hospitaal zelfs herleid worden tot 1 dag of 1 nacht.

P

TEAM

Een team van medische professionals die staan voor een totaalaanpak

De Heuppraktijk heeft een team van specialisten die met hun complementaire kennis en ervaring de beste oplossing zoeken voor uw heupprobleem.

NL
Scroll naar boven