EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
EEN KLEINER VERDOVINGSRISICO EN HERSTELBEVORDEREND

LOCOREGIONALE ANESTHESIE

Het uitvoeren van een operatie kan enkel als de patiënt zich comfortabel voelt. Daarnaast is het de bedoeling dat de patiënt zijn of haar herstel start door zo snel mogelijk na de operatie de normale activiteiten te hernemen.

Klassiek gaat men de operatie uitvoeren onder een algemene en uitgebreide narcose. Echter dit heeft tot nadeel dat er gemakkelijk misselijkheid optreedt, het tijd kost om terug op krachten te komen en er na de operatie meer pijn wordt ervaren. In samenwerking met de collega’s van de dienst Anesthesie van het ZOL Genk hebben we de voorbije jaren een optimaal schema ontwikkeld door het gebruik van locoregionale anesthesie-technieken.

Deze technieken maken gebruik van een verdoving van de belangrijkste zenuwen rond het heupgewricht. Doordat we deze zenuwen verdoven op een specifieke en zeer lokale manier, verminderen we de verdoving van de patiënt zelf aanzienlijk. De patiënt gaat met deze techniek dus niet in volledige narcose. Tijdens de procedure slaapt de patiënt doorgaans en voelt of hoort dus niets. Hierdoor zal de patiënt onmiddellijk na de operatie reeds in de ontwaakzaal wakker zijn zonder een risico op misselijkheid.

Deze high-performance anesthesie gecombineerd met de spiersparende EDA procedure, laten toe om met een minimum aan verdovingsrisico, een maximum aan pijnbestrijding te garanderen. Dit bevordert een vroegtijdig herstel.

P

HEUPPROTHESE

De Corail-Pinnacle prothese heeft de beste resultaten na 10 tot 20 jaar follow-up

Naast de gebruikte spiersparende techniek speelt de kwaliteit van de prothese een belangrijke factor in het succes van de operatie. Prof. Dr. Corten maakt vanzelfsprekend gebruik van het beste prothese-systeem dat vandaag beschikbaar is.

P

ONE-NIGHT HIP

De EDA-operatie leidt tot veel minder complicaties

Onze multidisciplinaire aanpak zorgt ervoor dat u optimaal bent voorbereid waardoor u het ziekenhuis na een EDA Hip al na 24 uur kan verlaten. Onze HipCloud applicatie begeleidt u verder thuis met 24/7 mogelijkheid tot contact met het team.

P

MONITORING

De EDA-operatie leidt tot veel minder complicaties

De opvolgingscijfers leren ons dat het risico op complicaties met de EDA Hip sterk teruggedrongen wordt in vergelijking met heupprothese-operaties waarbij de heup nog niet volgens de techniek van Prof. Dr. Corten werd geopereerd.

P

ESYSUIT

De EsySuit vermindert de kans op infecties aanzienlijk

De EsySuit, ontwikkeld door Prof. Dr. Corten, is een vernuftig steriel pak dat in één vlotte beweging aangedaan wordt. Hierdoor loopt de patiënt minder risico op contaminatie in de operatieplaats in tegenstelling tot de normale afdekkingsprocedure.

NL
Scroll naar boven