EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
DOOR PERMANENTE MONITORING, KUNNEN WE STERKE CIJFERS VOORLEGGEN

OPVOLGEN EDA HIP PROCEDURE

Om de patiënten goed te kunnen opvolgen, vraagt Professor Corten aan alle patiënten de toestemming om binnen de GDPR wetgeving de beschermde data online te mogen verzamelen en analyseren. Deze analyse gebeurt door middel van AI-software. Patiënten mogen vanzelfsprekend weigeren om hiervoor toestemming te geven zonder dat dit enig effect heeft op de aangeboden zorg.

De opvolging van een grote groep van 617 heupoperaties bij 532 patiënten, geopereerd tussen 1 januari en 31 december 2017, heeft zeer waardevolle informatie opgeleverd. Deze opvolging leert dat met de EDA Hip, 80% van de patiënten een perfecte revalidatie hebben waarbij ze na 2-3 weken hun krukken spontaan volledig kunnen weglaten. Deze studie werd in een toonaangevend wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd.

Complicaties: EDA in vergelijking met chirurgen die deze techniek niet toepassenBij 19% van de patiënten zien we dat er voorbijgaande klachten optreden die het herstel wat moeizamer maken. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld lage rugpijn (7-8%) of spierpijn in de lies (3-4%) zijn. De opvolging leert tevens dat de kans voor een heroperatie binnen het jaar ongeveer 1% bedraagt omwille van een wondprobleem, een breuk door een val of een infectie. Het risico voor een operatie aan de prothese zelf is 0,5%. Dit is een significant lager risico dan wat we kunnen vaststellen in het Amerikaanse implantaat-register met een risico van 2,9%.

Deze opvolgingscijfers leren dus dat er weliswaar een risico op complicaties is met de EDA hip, maar dat dit risico sterk teruggedrongen werd in vergelijking met heupprothese-operaties waarbij de heup nog niet volgens de techniek van Professor Corten werd geopereerd.

Tevens zien we in de opvolgingscijfers dat de functionaliteit van de patiënten postoperatief significant verbetert en dat 80% na 1 jaar een ‘forgotten hip’ heeft wat inhoudt dat de patiënt zich er het merendeel van de tijd niet meer van bewust is met een prothese rond te lopen.

P

HIPCLOUD

Digitale begeleiding, zonder of met operatie, doorheen het volledige behandeltraject

Met HipCloud start uw herstelproces al vanaf de eerste consultatie. De applicatie biedt gepersonaliseerde begeleiding op basis van de werkpunten van de patiënt. Bij een operatie kan door de online opvolging uw verblijf in het hospitaal zelfs herleid worden tot 1 dag of 1 nacht.

P

OPERATIE

De Efficient Direct Anterior (EDA) heupoperatie

De door Prof. Dr. Corten ontwikkelde operatie leidt tot minder complicaties en een kortere revalidatie. 80% van onze patiënten spreken na 6 tot 9 maanden van een ‘forgotten hip’.

P

DE HEUPPRAKTIJK

Geef uw heup een nieuwe toekomst

Een team van medische professionals staat klaar om met u een gepersonaliseerd behandeltraject samen te stellen. Wij streven ernaar uw nieuw leven zonder pijn voor te bereiden en u te begeleiden vanaf het ogenblik van de diagnose tot het einde van uw behandeltraject met zelfs mogelijkheid tot het mee integreren van sporthervatting.

P

EEN LEVEN ZONDER PIJN

Uw levenskwaliteit staat centraal in ons streven

Prof. Dr. Corten en zijn team hebben de voorbije jaren een enorme kennis en expertise opgedaan in het behandelen van heupproblemen. De Heuppraktijk biedt een volledig scala aan oplossingen aan om de patiënt zijn levenskwaliteit terug te bezorgen.

NL
Scroll naar boven