EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
WETENSCHAPPELIJKE INNOVATIE EN EEN WARME, MENSELIJKE AANPAK GAAN HAND IN HAND

PROF. DR. KRISTOFF CORTEN

Prof. Dr. Kristoff Corten in zijn kabinetProf. Dr. Kristoff Corten heeft opleidingen genoten aan de meest gerenommeerde centra in de wereld. De daar opgedane kennis, heeft hij ingezet om de spiersparende operatiemethodes nog verder te verbeteren. Het uitwerken en wetenschappelijk onderbouwen van deze verbeteringen vormde de basis voor zijn doctoraat.

Door het ontwikkelen van instrumenten als de Gripper en de EsySuit en het standaardiseren van procedures, zorgt Prof. Dr. Corten met de Efficient Direct Anterior (EDA) Hip voor het verder verbeteren van de operatie. De revalidatietijd verkort nog verder en de kans op complicaties wordt enorm gereduceerd. Vandaag ontvangt Prof. Dr. Corten in Genk jaarlijks honderden chirurgen van over de hele wereld die bij hem opleidingen komen volgen.

Daarnaast gelooft Prof. Dr. Corten ook sterk in de multidisciplinaire aanpak gedurende het ganse behandeltraject van de patiënt. Doorheen de jaren werd het team van de Heuppraktijk steeds verder uitgebreid. Specialisten in hun domein bereiden de patiënt optimaal voor en begeleiden gedurende elke etappe om het best mogelijke behandelresultaat te bekomen. De begeleiding gaat van het verlichten van de administratieve rompslomp, fysiotherapeutische coaching op maat tot de behandeling van de jonge heuppatiënt.

Veel aandacht gaat naar de ontzorging en omkadering van de patiënt, zijn of haar directe omgeving en de plaatselijke zorgverleners. Hierbij speelt het gebruik van digitale applicaties die de patiënt en de familie begeleiden, een belangrijke rol. Tegelijkertijd zorgen deze applicaties voor een wetenschappelijke onderbouwde opvolging en evaluatie.

Het creëren en uitwerken van een visie voor de toekomst is cruciaal om de Heuppraktijk uit te bouwen tot een plek waar we patiënten met heupproblemen de beste zorg verlenen. Een warme, menselijke omkadering, met ontzorging voor de patiënt en zijn omgeving, en een multidisciplinair overleg waar de patiënt bij betrokken wordt, vormen de pijlers van onze visie. De heuppraktijk is met deze visie uniek, innovatief en vooruitstrevend in het nationale en internationale landschap. Medische beslissingen die gestoeld zijn op ons wetenschappelijk onderzoek, vormen de basisfundamenten van onze multi-disciplinaire aanpak.

P

TEAM

Een team van medische professionals die staan voor een totaalaanpak

De Heuppraktijk heeft een team van specialisten die met hun complementaire kennis en ervaring de beste oplossing zoeken voor uw heupprobleem.

P

OPERATIE

De Efficient Direct Anterior (EDA) heupoperatie

De door Prof. Dr. Corten ontwikkelde operatie leidt tot minder complicaties en een kortere revalidatie. 80% van onze patiënten spreken na 6 tot 9 maanden van een ‘forgotten hip’.

P

GRIPPER

De weefselschade is minimaal tijdens de EDA-operatie

Deze uitvinding van Prof. Dr. Corten geeft de chirurg een perfect zicht op de operatiezone, minder stress tijdens de operatie en geen weefselschade voor de patiënt. De kans op complicaties vermindert hierdoor aanzienlijk.

P

MONITORING

De EDA-operatie leidt tot veel minder complicaties

De opvolgingscijfers leren ons dat het risico op complicaties met de EDA Hip sterk teruggedrongen wordt in vergelijking met heupprothese-operaties waarbij de heup nog niet volgens de techniek van Prof. Dr. Corten werd geopereerd.

Nederlands
Scroll naar top