EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
FYSIEKE OF SPORTIEVE ACTIVITEIT WORDT STERK AANBEVOLEN NA EEN HEUPPROBLEEM

SPORTHERVATTING NA EEN HEUPPROBLEEM

TennisHet hervatten of starten van een fysieke of sportieve activiteit wordt sterk aangemoedigd en aanbevolen door het team van de Heuppraktijk in de pre- en postoperatieve zorg. Deze activiteit is gunstig op gewrichts- en spierniveau, maar ook op cardiovasculair niveau. Bovendien is het goed voor uw mentale gezondheid!

Lichamelijke activiteit herstelt de mobiliteit en spierkracht, vermindert de pijn en stijfheid. Hierdoor herneemt u ook makkelijker de normale dagelijkse activiteiten.

De werkwijze van Professor Dr. Corten stelt u in staat om fysiek actief te zijn en zelfs om snel na de operatie weer te gaan sporten. Veel mensen hebben vragen over de sporten die ze met een heupprothese kunnen doen. Over het geheel genomen kunt u alle sporten beoefenen, maar professionele begeleiding door onze Hip Coach en uw behandelend kinesitherapeut is essentieel.

Om uw sportactiviteit veilig te hervatten en om uw resultaten te optimaliseren, bieden uw chirurg en de Hip Coach van de Heuppraktijk u een programma aan dat is aangepast aan de doelen die u samen met hen heeft bepaald.

P

HIP COACH

Een gepersonaliseerde kinesitherapeutische aanpak van uw behandeltraject

Met de Hip coach heeft de Heuppraktijk de mogelijkheid uw pijn terug te dringen met een behandeling zonder ingreep, maar ook om u te begeleiden bij de voorbereiding van uw operatie en tijdens uw revalidatie tot en met uw eventuele sporthervatting.

P

SPORTS UNIT

De Heuppraktijk heeft een unieke kinesitherapeutische begeleiding op uw maat

De Hip Coach bekijkt met de patiënt of een gepersonaliseerd oefenprogramma uw heupprobleem zonder een ingreep kan oplossen. De Hip Coach begeleidt u en uw behandelend kinesitherapeut tijdens uw gepersonaliseerd revalidatietraject. Zo bereiken we het maximale resultaat voor uw heupprobleem.

P

DE HEUPPRAKTIJK

Geef uw heup een nieuwe toekomst

Een team van medische professionals staat klaar om met u een gepersonaliseerd behandeltraject samen te stellen. Wij streven ernaar uw nieuw leven zonder pijn voor te bereiden en u te begeleiden vanaf het ogenblik van de diagnose tot het einde van uw behandeltraject met zelfs mogelijkheid tot het mee integreren van sporthervatting.

P

PREHAB OEFENSCHEMA

We starten reeds voor de eventuele operatie met uw revalidatie

Samen met onze Hip Coach stippelen we een traject uit dat reeds voor uw ingreep start. Dit traject is op uw maat gemaakt, volgens uw doelstellingen.

NL
Scroll naar boven