EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
FYSIEKE OF SPORTIEVE ACTIVITEIT WORDT STERK AANBEVOLEN NA EEN HEUPPROBLEEM

SPORTHERVATTING NA EEN HEUPPROBLEEM

TennisHet hervatten of starten van een fysieke of sportieve activiteit wordt sterk aangemoedigd en aanbevolen door het team van de Heuppraktijk in de pre- en postoperatieve zorg. Deze activiteit is gunstig op gewrichts- en spierniveau, maar ook op cardiovasculair niveau. Bovendien is het goed voor uw mentale gezondheid!

Lichamelijke activiteit herstelt de mobiliteit en spierkracht, vermindert de pijn en stijfheid. Hierdoor herneemt u ook makkelijker de normale dagelijkse activiteiten.

De werkwijze van Professor Dr. Corten stelt u in staat om fysiek actief te zijn en zelfs om snel na de operatie weer te gaan sporten. Veel mensen hebben vragen over de sporten die ze met een heupprothese kunnen doen. Over het geheel genomen kunt u alle sporten beoefenen, maar professionele begeleiding door onze Hip Coach en uw behandelend kinesitherapeut is essentieel.

Om uw sportactiviteit veilig te hervatten en om uw resultaten te optimaliseren, bieden uw chirurg en de Hip Coach van de Heuppraktijk u een programma aan dat is aangepast aan de doelen die u samen met hen heeft bepaald.

P

SPORTS UNIT

De Heuppraktijk heeft een unieke kinesitherapeutische begeleiding op uw maat

De Hip Coach bekijkt met de patiënt of een gepersonaliseerd oefenprogramma uw heupprobleem zonder een ingreep kan oplossen. De Hip Coach begeleidt u en uw behandelend kinesitherapeut tijdens uw gepersonaliseerd revalidatietraject. Zo bereiken we het maximale resultaat voor uw heupprobleem.

P

MONITORING

De EDA-operatie leidt tot veel minder complicaties

De opvolgingscijfers leren ons dat het risico op complicaties met de EDA Hip sterk teruggedrongen wordt in vergelijking met heupprothese-operaties waarbij de heup nog niet volgens de techniek van Prof. Dr. Corten werd geopereerd.

P

TEAM

Een team van medische professionals die staan voor een totaalaanpak

De Heuppraktijk heeft een team van specialisten die met hun complementaire kennis en ervaring de beste oplossing zoeken voor uw heupprobleem.

P

OPERATIE

De Efficient Direct Anterior (EDA) heupoperatie

De door Prof. Dr. Corten ontwikkelde operatie leidt tot minder complicaties en een kortere revalidatie. 80% van onze patiënten spreken na 6 tot 9 maanden van een ‘forgotten hip’.

Nederlands
Scroll naar top