EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
VAN PREOPERATIEVE OEFENINGEN TOT SPORTHERVATTING

SPORTS UNIT

Sporten na een heupingreep is heus geen utopie! Integendeel. Onze Hip Coach staat klaar om onze patiënten te begeleiden in hun streven om terug sportactiviteiten aan te vatten.

Echter een goede voorbereiding en realistische verwachtingen zijn de voorwaarden voor een succesvol hervatten van uw sport activiteiten. Daarom starten we met een individuele analyse in ons multi-disciplinair Heup Analyse Centrum. We kunnen zelfs starten met uw revalidatie, nog voor u bent geopereerd. Dit noemen we ‘Prehab’.

Alle sporten zijn toegelaten voor de heup: zowel niet-operatief als na een heupoperatie. Het is immers zo dat alle sporten toegelaten zijn na de verschillende heupoperaties, ook na de EDA-heupprothese ingreep. Echter moet u wel realistische verwachting hebben en moeten uw spieren goed voorbereid worden op uw sporthervatting.

Patiënten die graag terug aan het sporten gaan, maar niet goed weten hoe ze dit moeten aanpakken, kunnen bij de Hip Coach terecht voor advies. Hij adviseert de patiënten om op een medisch verantwoorde manier het sporten te hervatten en op te bouwen. Bij voorkeur starten we dit ook op in een individueel programma dat opgenomen is in uw persoonlijke HipCloud applicatie. Hiermee kan u samen met uw eigen kinesist aan de slag.

Wie weet, leidt deze persoonlijke aanpak van de Heuppraktijk ertoe dat u zelfs zin krijgt om met een nieuwe sport te beginnen.

P

HIP COACH

Een gepersonaliseerde kinesitherapeutische aanpak van uw behandeltraject

Met de Hip coach heeft de Heuppraktijk de mogelijkheid uw pijn terug te dringen met een behandeling zonder ingreep, maar ook om u te begeleiden bij de voorbereiding van uw operatie en tijdens uw revalidatie tot en met uw eventuele sporthervatting.

P

PREHAB OEFENSCHEMA

We starten reeds voor de eventuele operatie met uw revalidatie

Samen met onze Hip Coach stippelen we een traject uit dat reeds voor uw ingreep start. Dit traject is op uw maat gemaakt, volgens uw doelstellingen.

P

SPORTACTIVITEITEN

Sporthervatting is een belangrijke pijler binnen de aanpak van de Heuppraktijk

Om uw sportactiviteit veilig te hervatten en om uw resultaten te optimaliseren, bieden het team van de Heuppraktijk u een programma aan dat is aangepast aan de doelen die u samen met hen heeft bepaald.

P

TEAM

Een team van medische professionals die staan voor een totaalaanpak

De Heuppraktijk heeft een team van specialisten die met hun complementaire kennis en ervaring de beste oplossing zoeken voor uw heupprobleem.

NL
Scroll naar boven