EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
DE HIP COACH: VAN GEPERSONALISEERDE OP PUNTSTELLING TOT SPORTHERVATTING

STIJN ROOSE

Stijn RooseStijn Roose heeft een masterdiploma in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met specialisatie in sportkinesitherapie. In zijn laatste jaar werkte hij zijn stage af in Australië. Hier merkte hij dat communicatie, educatie en stimulatie tot activiteit, door middel van gericht gepersonaliseerd advies, de basis vormen voor het behandeltraject van de patiënt.

Tijdens zijn studieperiode hield hij zich veel bezig met duatlon en atletiek op hoog niveau. Op deze manier leerde hij zijn passie voor bewegen kennen, maar ook het leren omgaan met blessures en het zoeken naar een optimaal revalidatietraject. Hij begeleidde tevens verschillende eerste ploegen van sportclubs als kinesitherapeut. Voor hij aan de slag ging bij de Heuppraktijk, werkte hij als kinesitherapeut en krachttrainer voor de eerste ploeg van KVC Westerlo.

Om een optimale begeleiding van heuppatiënten na te streven, volgt hij op regelmatige basis bijscholingen en staat hij aan de start van zijn doctoraat. Hier gaat hij op zoek naar een oplossing voor liespijn, die na verloop van tijd kan opkomen na een heupoperatie.

Binnen de Heuppraktijk ontwikkelt hij momenteel ook een ondersteunende applicatie voor onze patiënten, waar zowel de patiënt als zijn of haar kinesitherapeut gebruik van kunnen maken om een zo optimaal mogelijk behandeltraject en opvolging te bekomen.

Stijn vervult binnen het team van de Heuppraktijk de rol van Hip Coach. Hij zal samen met de patiënt een gepersonaliseerd oefenprogramma opstellen om het heupprobleem via gerichte oefeningen te lijf te gaan. Bij patiënten die een operatie moeten ondergaan, kunnen we door middel van pre-operatieve oefeningen de spieren versterken en reeds anticiperen op de situatie na de operatie. Tijdens de revalidatie zal Stijn de patiënt en de kinesitherapeut met raad en daad bijstaan. Als de patiënt ernaar streeft om terug aan het sporten te gaan, zal de Hip Coach mee voor een veilige sporthervatting zorgen. Als Hip Coach, coacht Stijn zijn patiënten en hun behandelende kinesitherapeut naar het meest optimale resultaat. Hierbij is de nauwe interactie en communicatie met de behandelende kinesitherapeut cruciaal.

P

SPORTACTIVITEITEN

Sporthervatting is een belangrijke peiler binnen de aanpak van de Heuppraktijk

Om uw sportactiviteit veilig te hervatten en om uw resultaten te optimaliseren, biedt het team van de Heuppraktijk u een programma aan dat is aangepast aan de doelen die u samen met hen heeft bepaald.

P

SMARTHIP-APPLICATIE

De digitale voorbereiding en begeleiding op uw maat

Prof. Dr. Corten heeft een digitale applicatie ontwikkeld om zijn patiënten voor te bereiden op de operatie en hen gedurende het volledige behandeltraject te begeleiden. In deze applicatie vindt de patiënt alle informatie in verband met de voorbereidingen, de ingreep en de revalidatie terug.

P

EEN LEVEN ZONDER PIJN

Uw levenskwaliteit staat centraal in ons streven

Prof. Dr. Corten en zijn team hebben de voorbije jaren een enorme kennis en expertise opgedaan in het behandelen van heupproblemen. De Heuppraktijk biedt een volledig scala aan oplossingen aan om de patiënt zijn levenskwaliteit terug te bezorgen.

P

YAHU

De Young Adult Hip Unit helpt jongvolwassenen met een heupprobleem verder

De Young Adult Hip Unit wil Jongvolwassenen met heupproblemen zoals heupdysplasie zo snel mogelijk terug laten deelnemen aan het normale dagelijkse leven. Onder begeleiding van de Hip Coach is zelfs sporthervatting een bereikbare optie.

Nederlands
Scroll naar top