EEN BEHANDELING OP UW MAAT

 
DE HIP COACH: VAN GEPERSONALISEERDE OP PUNTSTELLING TOT SPORTHERVATTING

STIJN ROOSE

Stijn RooseStijn Roose heeft een masterdiploma in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met specialisatie in sportkinesitherapie. In zijn laatste jaar werkte hij zijn stage af in Australië. Hier merkte hij dat communicatie, educatie en stimulatie tot activiteit, door middel van gericht gepersonaliseerd advies, de basis vormen voor het behandeltraject van de patiënt.

Tijdens zijn studieperiode hield hij zich veel bezig met duatlon en atletiek op hoog niveau. Op deze manier leerde hij zijn passie voor bewegen kennen, maar ook het leren omgaan met blessures en het zoeken naar een optimaal revalidatietraject. Hij begeleidde tevens verschillende eerste ploegen van sportclubs als kinesitherapeut. Voor hij aan de slag ging bij de Heuppraktijk, werkte hij als kinesitherapeut en krachttrainer voor de eerste ploeg van KVC Westerlo.

Om een optimale begeleiding van heuppatiënten na te streven, volgt hij op regelmatige basis bijscholingen en staat hij aan de start van zijn doctoraat. Hier gaat hij op zoek naar een oplossing voor liespijn, die na verloop van tijd kan opkomen na een heupoperatie.

Binnen de Heuppraktijk ontwikkelt hij momenteel ook een ondersteunende applicatie voor onze patiënten, waar zowel de patiënt als zijn of haar kinesitherapeut gebruik van kunnen maken om een zo optimaal mogelijk behandeltraject en opvolging te bekomen.

Stijn vervult binnen het team van de Heuppraktijk de rol van Hip Coach. Hij zal samen met de patiënt een gepersonaliseerd oefenprogramma opstellen om het heupprobleem via gerichte oefeningen te lijf te gaan. Bij patiënten die een operatie moeten ondergaan, kunnen we door middel van pre-operatieve oefeningen de spieren versterken en reeds anticiperen op de situatie na de operatie. Tijdens de revalidatie zal Stijn de patiënt en de kinesitherapeut met raad en daad bijstaan. Als de patiënt ernaar streeft om terug aan het sporten te gaan, zal de Hip Coach mee voor een veilige sporthervatting zorgen. Als Hip Coach, coacht Stijn zijn patiënten en hun behandelende kinesitherapeut naar het meest optimale resultaat. Hierbij is de nauwe interactie en communicatie met de behandelende kinesitherapeut cruciaal.

P

HEUP ANALYSE CENTRUM

Een multi-disciplinaire aanpak voor een gepersonaliseerd behandeltraject

Vele heupproblemen vragen een multi-disciplinaire aanpak. In het Heup Analyse Centrum (HAC) wordt uw heupprobleem overlegd en geanalyseerd. Op deze manier stelt ons team in samenspraak met u een gepersonaliseerd behandeltraject op.

P

SPORTS UNIT

De Heuppraktijk heeft een unieke kinesitherapeutische begeleiding op uw maat

De Hip Coach bekijkt met de patiënt of een gepersonaliseerd oefenprogramma uw heupprobleem zonder een ingreep kan oplossen. De Hip Coach begeleidt u en uw behandelend kinesitherapeut tijdens uw gepersonaliseerd revalidatietraject. Zo bereiken we het maximale resultaat voor uw heupprobleem.

P

ONE-NIGHT HIP

Dankzij onze aanpak verlaat u het hospitaal binnen de 24 uur

Onze multidisciplinaire aanpak zorgt ervoor dat u optimaal bent voorbereid waardoor u het ziekenhuis na een EDA Hip al na 24 uur kan verlaten. Onze Smarthip-applicatie begeleidt u verder thuis met 24/7 mogelijkheid tot contact met het team.

P

PREHAB OEFENSCHEMA

We starten reeds voor de eventuele operatie met uw revalidatie

Samen met onze Hip Coach stippelen we een traject uit dat reeds voor uw ingreep start. Dit traject is op uw maat gemaakt, volgens uw doelstellingen.

NL
Scroll naar top