EEN BEHANDELING OP UW MAAT

STIJN ROOSE

Stijn RooseStijn Roose vervult binnen het team van de Heuppraktijk de rol van Hip Coach. Hij is de brug tussen de orthopedische heupspecialist en de externe kinesist. Zijn missie? Het maximale uit de revalidatie te halen. Dit doet hij door een specifieke analyse te maken, waarbij hij de werkpunten van de patiënt zoekt. Hij zal samen met de patiënt een gepersonaliseerd oefenprogramma opstellen om het heupprobleem via gerichte oefeningen aan te pakken. Ondertussen heeft hij meer dan 2000 heupanalyses gedaan in de periode van 2019-2022.

Stijn is Master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met specialisatie in Sportkinesitherapie. In zijn laatste jaar werkte hij zijn stage af in Australië. Hier merkte hij dat communicatie, educatie en stimulatie tot activiteit de basis vormen voor het traject van de patiënt. Dit door middel van een gepersonaliseerde in plaats van gegeneraliseerde aanpak.

Om dit te kunnen bekomen, heeft Stijn de HipCloud applicatie bedacht en samen opgericht met prof. Corten. De HipCloud is een applicatie, waar zowel de patiënt als zijn of haar kinesitherapeut gebruik van kunnen maken om een zo optimaal mogelijk behandeltraject en opvolging te bekomen.

Om een optimale begeleiding van heuppatiënten na te streven, volgt en geeft hij op regelmatige basis bijscholingen. Hij is ook actief in wetenschappelijk onderzoek. In 2022 werkte hij mee aan een onderzoek van “Risicofactoren voor iliopsoas tendinopathie na direct anterieure totale heuparthroplastie” met o.a. prof. Corten.

Bij patiënten die een operatie moeten ondergaan, kunnen we door middel van pre-operatieve oefeningen de spieren versterken en reeds anticiperen op de situatie na de operatie. Tijdens de revalidatie zal Stijn de patiënt en de kinesitherapeut bijstaan. Als de patiënt ernaar streeft om terug aan het sporten te gaan, zal de Hip Coach mee voor een veilige sporthervatting zorgen. Hierbij is de nauwe interactie en communicatie met de behandelende kinesitherapeut cruciaal.

P

HEUP ANALYSE CENTRUM

Een multi-disciplinaire aanpak voor een gepersonaliseerd behandeltraject

Vele heupproblemen vragen een multi-disciplinaire aanpak. In het Heup Analyse Centrum (HAC) wordt uw heupprobleem overlegd en geanalyseerd. Op deze manier stelt ons team in samenspraak met u een gepersonaliseerd behandeltraject op.

P

SPORTS UNIT

De Heuppraktijk heeft een unieke kinesitherapeutische begeleiding op uw maat

De Hip Coach bekijkt met de patiënt of een gepersonaliseerd oefenprogramma uw heupprobleem zonder een ingreep kan oplossen. De Hip Coach begeleidt u en uw behandelend kinesitherapeut tijdens uw gepersonaliseerd revalidatietraject. Zo bereiken we het maximale resultaat voor uw heupprobleem.

P

HIPCLOUD

Digitale begeleiding, zonder of met operatie, doorheen het volledige behandeltraject

Met HipCloud start uw herstelproces al vanaf de eerste consultatie. De applicatie biedt gepersonaliseerde begeleiding op basis van de werkpunten van de patiënt. Bij een operatie kan door de online opvolging uw verblijf in het hospitaal zelfs herleid worden tot 1 dag of 1 nacht.

P

PREHAB OEFENSCHEMA

We starten reeds voor de eventuele operatie met uw revalidatie

Samen met onze Hip Coach stippelen we een traject uit dat reeds voor uw ingreep start. Dit traject is op uw maat gemaakt, volgens uw doelstellingen.

NL
Scroll naar boven