EEN COMPLETE BEGELEIDING

UZELF VOORBEREIDEN

Als een operatie zich opdringt om uw heupprobleem op te lossen, zal mits een goede voorbereiding uw revalidatie sneller en met een kleinere kans op complicaties verlopen. Neem volgende voorschriften en overwegingen mee in uw voorbereiding:

Denk positief!
Een optimistische houding heeft ontegensprekelijk een positieve invloed op het slagen van de heupoperatie en de revalidatieperiode daarna.

Voeding
Voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer helpen uw lichaam te recuperen na een operatie zoals: rood vlees, lever, bonen, noten en gedroogde vruchten.

Voorkom overgewicht
Afvallen is één van de beste manieren om de resultaten van de operatie te optimaliseren. Voordat u begint met een dieet, raadpleeg wel eerst uw huisarts.

Stop met roken
Stoppen met roken vermindert de kans op complicaties tijdens en na uw operatie. De ingroei van een prothese en de botheling worden bevorderd na een heup operatie indien u niet rookt.

Infecties
Zorg dat alle infecties vóór de operatie genezen zijn. Infecties of blijvende wonden, zouden zich tijdens de operatie door uw lichaam kunnen verspreiden en uw nieuwe heupprothese besmetten.
Het gaat dan bijvoorbeeld om volgende infecties: tandabcessen, ontstoken tandvlees, blaasinfecties, ontstoken beenzweren, verkoudheid en griep. Breng in het geval van een vermoedelijke infectie uw chirurg zo snel mogelijk op de hoogte. Aanwezigheid van een infectie zou kunnen betekenen dat uw operatie naar een later tijdstip verschoven moet worden. Voorkomen van een prothese infectie is beter dan voorkomen!

Geneesmiddelen
Mocht u vragen hebben over het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, raadpleeg dan uw huisarts of informeer bij het ziekenhuispersoneel.

Huid
Het is belangrijk dat uw huid geen defecten vertoont (zoals geïnfecteerde likdoorns, eeltknobbels, insectenbeten, wondjes, krabwonden van dieren), en vrij van infectie is voordat u geopereerd wordt. Dit is vooral belangrijk als u huidproblemen heeft zoals eczeem of psoriasis. Als zich aandoeningen ontwikkelen zoals een zweer op uw been of huiduitslag, dient u uw huisarts te raadplegen.

Bestaande aandoeningen
Om te voorkomen dat uw operatie wordt uitgesteld is het belangrijk dat bestaande aandoeningen, zoals diabetes, in de gaten worden gehouden, en dat eventuele problemen zo snel mogelijk worden behandeld.

Een van de meest voorkomende problemen die om behandeling vragen voor de operatie is hoge bloeddruk (hypertensie). Als u weet dat u last heeft van een hoge bloeddruk, kan het nuttig zijn om uw bloeddruk in de periode vóór uw operatie regelmatig te laten controleren door uw huisarts.

voorbereiding

Bij een operatie bepaalt een goede voorbereiding mee de kwaliteit van de revalidatie

Faciliteiten

Faciliteiten

Als u verder van het hospitaal woont kan uw partner of de persoon die u begeleidt eventueel in de buurt van het hospitaal overnachten…

Pre-operatieve oefeningen

Oefeningen

Pre-operatieve oefeningen spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op een operatie. Er zijn een aantal redenen waarom een…

weWalk-infosessie

weWalk

De dienst orthopedie van het ZOL in Genk organiseert op regelmatige basis infosessies om patiênten en hun familie voor te bereiden op…

Heupartroscopie

Volgende problemen kunnen door een heupartroscopie aangepakt worden: Letsels van het labrum (labrumscheur) van het…

HipCloud

Hip Coach Stijn Roose en Professor Corten hebben een digitale applicatie ontwikkeld om de patiënt doorheen zijn of haar volledige traject…

Uw woning

De tijd voor de heupoperatie kan u gebruiken om uw woning voor te bereiden op de revalidatieperiode. Volgende aanpassingen aan de…

NL
Scroll naar boven