Vragen? Ik beantwoord ze graag!
Vragen?

03

Uw persoonlijk traject

De HipCloud volgt u mee op in uw persoonlijk traject. Het platform wordt immers op maat gemaakt op basis van de analyse. Uw kinesitherapeut wordt hiervan op de hoogte gebracht.

We sturen bij waar nodig. Na 2 tot 3 maanden maken we een nieuwe analyse om uw progressie in kaart te brengen. We leggen de volgende stappen in uw traject vast, in samenspraak met de specialisten en uw kinesitherapeut.

Indien onvoldoende succes, kunnen we overgaan naar het operatieve traject.

Het team van de Heuppraktijk laat niet los tot we samen uw doel bereikt hebben.

Trajecten

Niet-operatief traject

Niet-operatief traject

Onze filosofie bestaat eruit om eerst niet te opereren. Wij geloven zeer sterk in een holistische aanpak waarbij het lichaam zich aanpast aan wat u geeft en vraagt. Uit recente data-analyse van ongeveer 2000 van onze heuppatiënten, blijkt dat we slechts 23% van deze populatie moeten opereren. Het niet-operatief traject bestaat uit een gepersonaliseerde aanpak met oefentherapie en een holistische benadering. Om dit traject op maat te maken, brengen we u eerst volledig in kaart door objectieve en subjectieve metingen.

Lees meer
Operatief traject

Operatief traject

Hebben niet-operatieve behandelopties onvoldoende succes? Of heeft u te veel pijn om het niet-operatieve traject te volgen? Dan staan onze chirurgen klaar om u verder te helpen met een operatief traject.

Bekijk hieronder hoe een operatief traject verloopt en met welke chirurgische behandelingen we u kunnen helpen.

Lees meer
Kristoff Corten

Kristoff Corten

Orthopedisch chirurg

Prof. Dr. Kristoff Corten is een wereldwijde referentie in spiersparende reconstructie en herstel van het heupgewricht. Zijn vernieuwde technieken zorgen voor een kortere revalidatie en veel minder complicaties.

Lees meer

Kristoff CortenOrthopedisch chirurg
Specialist in spiersparende reconstructie en herstel van het heupgewricht

Cigdem Sarac

Cigdem Sarac

Orthopedisch chirurg

Dokter Cigdem Sarac is orthopedisch chirurg, getraind in prothesechirurgie. Tijdens haar doctoraatsonderzoek volgde Cigdem cliënten op die binnen 24 uur het ziekenhuis verlieten na een EDA heupprothese.

Lees meer

Cigdem SaracOrthopedisch chirurg
Specialist in prothesechirurgie en YAHU

Frans-Jozef Vandeputte

Frans-Jozef Vandeputte

Orthopedisch chirurg

Dokter Frans-Jozef Vandeputte is orthopedisch chirurg, getraind in het behandelen van spierletsels rondom het bekken. Tijdens zijn doctoraatsonderzoek gaat hij op zoek naar optimalisatie van chirurgie bij peesletsels.

Lees meer

Frans-Jozef VandeputteOrthopedisch chirurg
Specialist in spier- en sportletsels rondom het bekken

Stijn Roose

Stijn Roose

Hip Coach

Stijn is Master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met een specialisatie in Sportkinesitherapie. Als Hip Coach vormt hij de brug tussen cliënt, heupspecialisten en persoonlijke kinesist of arts.

Lees meer

Stijn RooseHip Coach
Specialist in heuprevalidatie met subspecialisatie complexe pathologie

Alice Deman

Alice Deman

Hip Coach

Alice is Master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met een specialisatie in Sportkinesitherapie. Als Hip Coach vormt ze de brug tussen cliënt, heupspecialisten en persoonlijke kinesist of arts.

Lees meer

Alice Deman – Hip Coach
Specialist in heuprevalidatie met subspecialisatie heupdysplasie

Abner Sergooris

Abner Sergooris

Hip Coach

Abner is Master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met een specialisatie in Sportkinesitherapie. Als Hip Coach vormt hij de brug tussen cliënt, heupspecialisten en persoonlijke kinesist of arts.

Lees meer

Abner Sergooris – Hip Coach
Specialist in heuprevalidatie met subspecialisatie FAI en pijnpathologie

Hedda Van Braeckel

Hedda Van Braeckel

Hip Coach

Hedda is Master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met een specialisatie in Sportkinesitherapie. Als Hip Coach vormt zij de brug tussen cliënt, heupspecialisten en persoonlijke kinesist of arts.

Lees meer

Hedda Van Braeckel – Hip Coach
Specialist in heuprevalidatie met subspecialisatie Women Hip Unit en topsporters

Gina Schorreels

Gina Schorreels

Praktijkmanager

Als praktijkmanager organiseert Gina de ingrepen en behandelingen en volgt ze alles op voor ons medisch team. Ook cliënten en hun omgeving kunnen altijd bij haar terecht.

Lees meer

Gina SchorreelsPraktijkmanager
Expert cliëntenbegeleiding en -organisatie

Cara Van Reymenant

Cara Van Reymenant

Zorgcoördinator

Als zorgcoördinator is Cara het eerste aanspreekpunt voor patiënten na de operatie en vertaalt de noden van de patiënten naar betere communicatie en zorg.

Lees meer

Cara Van Reymenant – Zorgcoördinator
Expert cliëntenbegeleiding en -organisatie

Jolien Van Dun

Jolien Van Dun

Zorgcoördinator

Als zorgcoördinator is Jolien het eerste aanspreekpunt voor patiënten na de operatie en vertaalt de noden van de patiënten naar betere communicatie en zorg.

Lees meer

Jolien Van Dun – Zorgcoördinator
Expert cliëntenbegeleiding en -organisatie