Vragen? Ik beantwoord ze graag!
Vragen?
01

Beslissing operatie

02

Voorbereiding op de operatie

03

Operatie

04

Controle na de operatie

Beslissing operatie

01

In het European Hip Center staan “shared decision making” en u als patiënt centraal. De specialisten nemen samen met u de beslissing om over te gaan tot een operatieve ingreep. Dit wanneer u aangeeft dat dit dient te gebeuren.

Onze specialisten zullen met u de verschillende mogelijke operaties overlopen en u aanraden welk de meest geschikte optie is.

Wanneer de beslissing is genomen, zal u volledig worden voorbereid op de operatie.

02

Voorbereiding op de operatie

Voorbereiding op de operatie, zowel fysiek als mentaal, is van uitermate belang.

Daarom krijgt u een volledige op maat gemaakte educatie op de pre-operatieve raadpleging door onze Hip Coaches. Zij maken op voorhand een inschatting van hoe lang uw postoperatieve revalidatie kan duren. Ook maken ze een pre- en postoperatief behandelplan op via de HipCloud en communiceren ze dit naar uw eigen kinesist.

Onze zorgcoördinatoren regelen alle administratieve zaken en afspraken. Zo kan u zich volledig focussen op uw voorbereiding van uw operatie.

03

Operatie

Er zijn verschillende soorten operaties. Elke chirurgische ingreep heeft zijn specifieke indicatie. Hieronder vindt u meer informatie per type operatie en voor welke indicatie elke operatie kan dienen.

04

Controle na de operatie

Enkele weken na uw operatie zien we u terug op de controle raadpleging. Op deze raadpleging zijn zowel de chirurg als de Hip Coach aanwezig.

Zij evalueren hoe u zich voelt en hoever u in uw revalidatie staat.

We passen samen uw revalidatie verder aan op basis van uw doelstellingen.