Vragen? Ik beantwoord ze graag!
Vragen?
01

Intake

02

Heupanalyse

03

Uw persoonlijk traject

Intake

01

Intake

Tijdens de intake nemen onze specialisten en Hip Coaches uitgebreid de tijd om te luisteren naar uw ervaringen, wat u belangrijk vindt in het leven en welke doelen u wilt bereiken.

De specialisten stellen de diagnose.

Hierna bespreekt het team met u wat het beste behandelpad zou kunnen zijn. De Hip Coaches zullen u in dit hele traject blijven begeleiden.

U krijgt dan toegang tot onze HipCloud applicatie. Deze zal u reeds enkele vragen stellen om uw profiel in kaart te brengen.

02

Heupanalyse

De volgende raadpleging zullen de Hip Coaches een uitgebreide heupanalyse doen. Hierbij wordt onderzocht waar uw pijn vandaan komt en wat de bijdragende factoren kunnen zijn.

In deze analyse brengen we volgende parameters bij elkaar:

  • Demografie (leeftijd, geslacht, …)
  • Radiografie (bevindingen van de beeldvorming)
  • Fysieke parameters (uw testen van de analyse)
  • Psychosociale parameters (hoe u zich voelt, uw denkpatroon, …)
  • Medische voorgeschiedenis

We kijken welke oefentherapie voor u het best kan werken. Op basis van de bevindingen en resultaten van uw testen stellen we samen een persoonlijk traject op. Met vastgelegde doelstellingen voor u en uw kinesist.

We leggen het behandelschema op uw maat tot in de details uit.

03

Uw persoonlijk traject

De HipCloud volgt u mee op in uw persoonlijk traject. Het platform wordt immers op maat gemaakt op basis van de analyse. Uw kinesitherapeut wordt hiervan op de hoogte gebracht.

We sturen bij waar nodig. Na 2 tot 3 maanden maken we een nieuwe analyse om uw progressie in kaart te brengen. We leggen de volgende stappen in uw traject vast, in samenspraak met de specialisten en uw kinesitherapeut.

Indien onvoldoende succes, kunnen we overgaan naar het operatieve traject.

Het team van de Heuppraktijk laat niet los tot we samen uw doel bereikt hebben.